La veu digital de l'Anoia

Avui comença la campanya de recollida del Cigronet

Avui dilluns, la Masia Llobet de Prats de Rei de la Manresana acollirà una jornada d’actes gastronòmics i lúdics per celebrar la recollida del cigronet de l’Alta Anoia, un producte tradicional i d’una qualitat excel·lent, organitzada per l’Associació de Productors i Elaboradors del Cigronet de l’Alta Anoia i el Consorci la Promoció turística de l’Alta Anoia.

L’acte comptarà amb l’assistència del Conseller d’Agricultura, Jordi William Carnes; del President de l’Institut Català Cuina, del president de Born de la Mediterrània, Josep Puigpelati dels reconeguts cuiners Pere Monje (Restaurant Via Veneto), Manel Pla (Restaurant Jardí),Ramon Parellada (La Fonda de Granollers) i Oriol Rovira (Els Casals de Sagàs).

La jornada començarà a les 9 del matí amb un vol captiu en globus del qual podran gaudir els assistents que ho desitgin. Cap a les 10.30, s’oferirà un esmorzar de pagès tradicional de l’Alta Anoia a la Masia, amenitzat per la banda Dixie Dixie Band. Durant tot l’acte, els assistents podran presenciar la recollida del cigronet, i fins i tot, participar-hi.

El cigronet s’ha cultivat al llarg de l’història per a consum propi i el seu cultiu ha passat de pares a fills durant moltes generacions. En els darrers anys, però, el cigronet de l’Alta Anoia ha vist reconeguda la seva excel·lència per experts del món de l’alimentació i de la cuina. Comença la temporada del cigronet de l’Alta Anoia