Regió 7. La Festa del Cigronet aplega un miler de visitants i anima els sectors econòmics

La Festa del Cigronet de l’Alta Anoia i lA’ gromercat van aplegar ahir més d’un miler de visitants a la plaça de Cal Font d’Igualada. Durant tot un matí assolellat, la plaça igualadina es va convertir en un punt de trobada d’una mostra gastronòmica i de productes artesans. Els organitzadors de la festa van valorar positivament la participació pel que fa al nombre d’expositors i de visitants.

«Aquest any hem superat les nostres expectatives. Tothom ens agraeix l’organització d’una festa com aquesta i esperem que la Festa del Cigronet esdevingui una diada gastronòmica de referència en el calendari de celebracions d’Igualada i comarca». Amb aquest optimisme es va expressar la presidenta de l’Associació de productors i elaboradors de cigronet de l’Alta Anoia, Rosa Centelles, mentre venia sense parar els tiquets per a les degustacions a l’estand del Consorci de Promoció Turística de lA’ lta Anoia. I és que realment, les previsions es van desbordar. Molts de la vintena de restaurants del Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia que van participar activament de la festa van acabar els seus plats elaborats amb el cigronet de l’alta Anoia. El paté de cigronet, el canaló de morro de vedella amb crema de cigronet, les guatlles amb romesco i cigronet, són només algunes de les receptes que els assistents van poder provar. «La gent ha degustat un producte de la nostra terra com és el cigronet, i amb aquesta fira, a banda de ser una mostra gastronòmica, tothom pot veure de quina manera s’elaboren i es cuinen, d’una forma molt rica i variada, diferents plats preparats amb el llegum», va explicar el president de Coopac, Josep Puigpelat.

Corneliu, cuiner del restaurant El Racó dels Traginers, d’Igualada, va destacar que el públic es mostrava molt obert i encuriosit per provar els diferents plats. En aquest sentit, la Paquita, del restaurant del Castell de Rubió, va dir que la festa era una ocasió per trobarse amb altres companys del gremi. «És un dia amb un ambient de germanor de l’hostaleria», va argumentar. A banda de l’hostaleria, també es van oferir degustacions de vi i cava de quatre cellers i unes postres cuinades amb cigronet de l’alta Anoia, amb la col·laboració del gremi de pastissers d’Igualada.

La Festa del Cigronet es va celebrar conjuntament amb l’Agro-mercat, que va omplir la plaça de parades amb productes de la comarca de l’Anoia amb la participació de productors i artesans alimentaris del Bages, el Garraf i el Vallès Oriental. Paral·lelament també es van programar tallers de jocs, música, titelles i animacions teatrals amb el cigronet com a protagonista. «La jornada d’avui té principalment una temàtica gastronòmica, però també té un contingut lúdic per a petits i grans», va assenyalar el coordinador de la festa i membre de Firesifestes.com, Pere Tardà, que va destacar a més que aquesta unió d’oci i gastronomia «és la línia que marcarà la celebració en els propers anys».